TELEFON RECEPȚIE

0751036634

E-MAIL

cabinet@centraldet.ro

PROGRAM RECEPȚIE

NUMAI CU PROGRAMARE - 10:00-18:00

Ce este ortodonţia?

Ortodonţia este specialitatea care se ocupa cu studiul si tratamentul anomaliilor dento-maxilare ce pot fi rezultatul inghesuirilor/spatierilor dentare,discrepantei de marime dintre maxilar si mandibula sau a unor multipli alti factori (dinti supranumerari etc).

Tratamentul ortodontic ne ajuta sa obtinem un zambet perfect si o imbunatatire a sanatatii gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare, aducand un plus de calitate vietii noastre.

Ce este tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic reprezinta solutia pentru indreptare si alinierea dintilor, stabilizarea si corectarea relatiilor ocluzale intre cele doua arcade.

Inghesuirile dentare si ocluziile incorecte afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. Masticatia deficitara avand repercursiuni asupra integritatii tubului digestiv.

Aparatul ortodontic

Medicul specialist ortodont iti poate trata problemele de malocluzie si malpozitie (inchiderea gurii in pozitie incorecta si pozitionarea gresita a dintilor) cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe sau mobilizabile (acestea se pot realiza cu success la orice varsta).

Pe toata durata tratamentului medicul ortodont va monitoriza lunar evolutia tratamentului si va adapta tratamentul in functie de rezultatele obtinute.

Am nevoie de tratament ortodontic?

Multe persoane au dintii nealiniati, iar indreptarea acestora nu este doar un deziderat estetic, ci si o imbunatatire a sanatatii oro-dentare.

Atunci cand dintii nu se suprapun corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulatii sau chiar la dureri de cap.

Cât durează un tratament ortodontic?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la doi-trei ani.

Majoritatea pacientilor sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. In acest timp, sunt necesare vizitele la cabinet, la fiecare 4 saptamani. Dupa indepartarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesara purtarea unui aparat de contentie, pentru a ajuta la pastrarea noii pozitii a dintilor.

În ce va consta tratamentul ortodontic

Primul pas va fi realizarea unei consultatii dupa care medicul ortodont iti va concepe un plan de tratament si va realiza un aparat ortodontic pe care il vei purta pe toata durata tratamentului venind periodic la control. Toate acestea se realizeaza in mai multe sedinte.

Sedinta 1: Consultaţia şi analiza cazului

Examinarea dintilor si a pozitiei in care acestia sunt asezati si vin in contact unii cu ceilalti dupa care va lua o amprenta a dintilor tai care va servi la realizarea unui „model de studiu”. Medicul ortodont va utiliza radiografiile dintilor tai pentru a realiza masuratori ale distantelor si marimilor spatiilor dintre dinti dupa care va concepe un plan de tratament adaptat cazului tau, ti-l va explica si-ti va arata rezultatele la care se va ajunge in finalul tratamentului. Daca dintii tai au unele probleme (carii, distructii) va indica medicului tau dentist tratarea lor inainte de a incepe tratamentul ortodontic de indreptare a dintilor.

Sedinta 2: Montarea aparatului ortodontic

Aparatele ortodontice mobilizabile (cele pe le puteti da jos de pe dinti fara interventia medicului) sunt confectionate de technician in laborator iar medicul ortodont va va explica cum sa le montati si cum sa le intretineti intre vizitele de control.

Aparatele ortodontice fixe (cele care sunt lipite pe dinti) sunt montate in cabinet de catre medicul ortodont. Aceasta sedinta poate dura 1-2 ore in functie de complexitatea aparatului. Vi se va explica care este modalitatea optima de igiena orala si veti primi indicatii importante pe care trebuie sa le respectati pe tot parcursul tratamentului.

Continuarea consultaţiilor

Sedintele de control periodic: Acestea sunt lunare sau la interval pe care medicul ortodont le considera necesare si au loc pe toata durata realizarii tratamentului ortodontic si a purtarii aparatului ortodontic.

LISTA DE PREŢURI

Alte Servicii

Accesibilitate